Děti v šátku :)

Nedávno u nás byla návštěvě sestra s malým miminkem. Holčička vyloženě není „kočárkový typ“ :) Tak ji maminka nosí v klokance. A mimi je spokojené.

Z vlastní zkušenosti vím, že nošené děti jsou opravdu spokojené :) Ne-li spokojenější :) V době, kdy jsme měli první dítko, šátky nebyly k sehnání. To mě docela mrzelo, protože se mi tenhle způsob nošení dětí líbí. A tak když jsme čekali druhé, bylo rozhodnuto. Kromě kočárku, ještě šátek.

Malou nosil hlavně tatínek :) Na ulici nás hodně zastavovali lidé, že se jim to líbí. Dvoumetrový tatínek s malým uzlíkem na břiše. Ale našli se také tací, kteří nás na ulici zastavili, aby nám vynadali, jak dítěti ničíme páteř. Africké maminy by asi koukaly, co tady z nošení dětí v šátku děláme za vědu :)

Zdroj:

http://www.ditevsatku.cz/…idymos-olaf/

http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…

Na nošení dětí se používají speciální ručně tkané šátky z Guatemaly, Indie atd. Šátky jsou 100% bavlněné, takže příjemné na omak.

Jak se děti uvazují, jaké jsou záludnosti vertikálních úvazů nebo jaké jsou zkušenosti ostatních „nosičů“ ? :)) To vše se dozvíte na stránkách http://www.nosenideti.cz/index.php

Komentáře